Obiective

Obiectivul general

Obiectivul general al proiectului/ Scopul proiectului  este cresterea ocuparii, precum si imbunatatirea nivelului de competente al tinerilor NEETs someri cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistrati la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenta în regiunea Sud-Vest Oltenia prin derularea urmatoarelor cursuri de formare: Babysitter pentru 70 membri GT, Tehnician maseur pentru 70 persoane din GT, Agent securitate pentru 70 tineri NEETs someri din GT, Personal de serviciu pentru 69 persoane din GT, Ajutor de bucatar pentru 69 membri GT (tineri NEETs someri din grupul tinta al proiectului cu niveluri de ocupabilitate B, C si D, respectiv ”mediu ocupabil”, ”greu ocupabil” si ”foarte greu ocupabil” din regiunea Sud-Vest Oltenia), derularea cursului de Competente Antreprenoriale pentru 32 tineri NEETs someri cu un nivel de ocupabilitate A ”usor ocupabil”, derularea programelor de mediere pe piata muncii pentru 380 persoane, furnizarea serviciilor de sprijin pentru ocuparea pe cont propriu pentru 364 membri GT si finantarea a 16 planuri de afaceri cu sume de pana la 25.000 euro.

 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

 OS1Dezvoltarea competentelor profesionale ale membrilor GT prin derularea programelor de FPC Babysitter pentru 70 persoane, Tehnician maseur pentru 70 persoane, Agent securitate pentru 70 persoane, Personal de serviciu pentru 69 persoane si Ajutor de bucatar pentru 69 persoane pe o perioada de 16 luni.

Pentru indeplinirea acestui obiectiv, vor fi organizate aceste cursuri de formare astfel: Babysitter in regim acreditat ANC la care vor participa 70 persoane din GT, Tehnician maseur in regim acreditat ANC la care vor participa 70 persoane din GT, Agent securitate in regim acreditat ANC la care vor participa 70 persoane din GT, Personal de serviciu in regim acreditat ANC la care vor participa 69 persoane din GT, Ajutor de bucatar in regim acreditat ANC la care vor participa 69 persoane din GT (tineri NEETs din grupul tinta al proiectului cu nivelurile de ocupabilitate B, C si D, respectiv ”mediu ocupabil”, ”greu ocupabil” si ”foarte greu ocupabil”). Din totalul de 348 persoane, minimum 280 persoane vor primi certificarea finala.

Rezultate imediate obtinute: 348 persoane participante la cursurile de Babysitter/ Tehnician maseur/ Agent securitate/ Personal de serviciu/ Ajutor de bucatar, 280 diplome acreditate ANC obtinute;

 

OS2Sustinerea antreprenoriatului in randul membrilor GT prin derularea programului de FPC Competente Antreprenoriale pentru 32 persoane pe o perioada de 4 luni, respectiv prin sprijinirea infiintarii si demararii afacerii, monitorizarea implementarii si sustenabilitatii planurilor de afaceri si decontarea de granturi de maxim 25.000 euro pentru 16 persoane din GT pe o perioada de 14 luni.

Pentru indeplinirea acestui obiectiv, va fi organizat un curs de formare in domeniul antreprenoriatului la care vor participa 32 persoane din GT (tineri NEETs din grupul þinta al proiectului cu nivelul de ocupabilitate A, respectiv ”usor ocupabil”). Din totalul de 32 persoane, minimum 26 persoane vor primi certificarea finala.

De asemenea, expertii responsabili de aceasta etapa vor asista persoanele ale caror planuri de afaceri au fost selectate in infiintarea intreprinderilor. De asemenea, acestia vor asigura decontarea subventiilor conform schemei de minimis si a prevederilor din prezentul proiect, precum si monitorizarea implementarii planurilor de afaceri asa cum au fost selectate. In plus, Solicitantul si Partenerii vor monitoriza intreprinderile in perioada de sustenabilitate de 6 luni dupa finalizarea prezentului proiect, asigurand respectarea tuturor conditiilor si finantand aceasta etapa din surse proprii.

Rezultate imediate obtinute: 32 persoane participante la cursul de Competente Antreprenoriale, 26 diplome acreditate ANC obtinute, 16 intreprinderi infiintate si monitorizate; 16 granturi acordate;

 

OS3Integrarea pe piata muncii a 380 de persoane prin participarea la programul de mediere pe piata muncii pe o durata de 17 luni si prin furnizarea de servicii de sprijin pentru ocuparea pe cont propriu pentru 364 de persoane pe o durata de 12 luni.

Pentru indeplinirea acestui obiectiv, va fi organizat un program de mediere pe piata muncii la care va participa intregul grup tinta (380 persoane) al prezentului proiect. In cadrul sesiunilor, expertul responsabil va identifica angajatori care sunt interesati de angajarea de personal si vor prezenta pozitiile deschise participantilor (in functie de profilul socio-profesional al acestora), in scopul ocuparii acestora. De asemenea, vor fi furnizate servicii de sprijin pentru ocuparea pe cont propriu (364 persoane) prin intermediul carora beneficiarilor le vor fi prezentate oportunitatile oferite de ocuparea pe cont propriu si pasii ce trebuie urmati pentru dezvoltarea unei afaceri de succes.

Rezultate imediate obtinute: 380 persoane participante la sesiunile de mediere pe piata muncii, 380 de dosare de mediere pe piata muncii realizate, 364 persoane participante la serviciile de sprijin pentru ocuparea pe cont propriu, 364 persoane sprijinite pentru ocuparea pe cont propriu.